Danielle Otten

Na ruim 20 jaar gewerkt te hebben in de ouderenzorg en de medische revalidatiezorg, ben ik medio april 2022 gestart met mijn kleinschalige persoonlijke psychologiepraktijk. Oorspronkelijk opgeleid als A-verpleegkundige, ben ik aansluitend psychologie gaan studeren vanuit mijn interesse in de invloed van gezondheid en ziekte op mentaal welzijn en op psychische klachten. In 1993 studeerde ik af aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna ik vanaf 1997 in Leiden binnen de gezondheidszorg werkzaam ben geweest als psycholoog. Tot 2008 was dat binnen de psychogeriatrische- en somatische ouderenzorg. Daarna tot 2022 in de (cardiologische) revalidatiezorg. In 2004 heb ik mijn post-academische opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.

Mijn werkwijze is persoonsgericht. Ik vind het belangrijk dat u zich veilig en op uw gemak voelt. Vertrouwen, openheid, wederzijds respect, en ruimte voor humor zijn voor mij belangrijke elementen in de behandeling. Als GZ-psycholoog richt ik mij op kortdurende psychologische behandeling en begeleiding van uiteenlopende lichte tot matig ernstige psychische klachten (voorheen viel dit binnen de BGGZ). U kunt hierbij denken aan angst, depressieve klachten, levensfaseproblematiek, verwerking van traumatische ervaringen, rouwverwerking, en stressgerelateerde klachten. Vanuit mijn achtergrond heb ik ervaring en affiniteit met medische psychologie: de psychologische behandeling van psychische klachten samenhangend met (gevolgen van) ziekte, ziekenhuisopname, en/of medische ingrepen. Ditzelfde geldt voor psychische klachten die kunnen ontstaan bij het ouder worden en de verlieservaringen op gebied van gezondheid, werk en relaties, waarmee dit gepaard kan gaan.

In mijn praktijk bied ik daarnaast supervisie aan psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog. De interactie met collega's in opleiding houdt me scherp en "up to date", en doe ik met veel plezier.

Lidmaatschappen en registraties

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychotherapeuten en Psychologen (LVVP), de Vereniging EMDR Nederland (VEN), de Nederlandse Vereniging GezondheidszorgPsychologie (NVGzP), en ben belangstellend lid van de Vereniging Gedrags en Cognitieve Therapieën (VGCT).

BIG: 69062236025
AGB-code Persoonlijk: 94110504
AGB-code Praktijk: 94066757
KvK: 85043524

Contracten met zorgverzekeraars

Ik heb voor 2022 contracten afgesloten met OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A., DSW Zorgverzekeraar U.A., waaronder InTwente Zorgverzekeraar en Stad Holland Onderlinge Waarborgmaatschappij U.A..

Ik heb in 2022 geen contracten met andere zorgverzekeraars. U ontvangt in dat geval de factuur rechtstreeks van mij. Bij verzekerde zorg kunt u dit vervolgens declareren bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekeringspolis krijgt u een vergoeding. Zie ook "Praktische Zaken": "Kosten".

Voor meer informatie over mijn praktijk en werkwijze, nodig ik u graag uit op mijn persoonlijke website.

copyright Psychotherapiepraktijken Leiden

2016