Karen Kleijbergen

Ik ben sinds 2005 BIG-geregistreerd psychotherapeut. Ik heb een vervolgopleiding cognitieve gedragstherapie en EMDR gedaan. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van onverklaarde lichamelijke klachten en burn-out klachten bij volwassenen. In deze behandelingen werk ik zo nodig samen met fysiotherapeuten. Daarnaast heb ik veel ervaring met behandelingen gericht op het verwerken van traumatische ervaringen. Online behandeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Behandeling van onverklaarde lichamelijke klachten en burn-out klachten

Bij lichamelijke klachten is er niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Na onderzoek door een arts is de boodschap vaak: "u moet er mee leren leven". Uit onderzoek is echter gebleken dat cognitieve gedragstherapie de klachten wel degelijk kan verminderen en in bepaalde gevallen tot volledig herstel kan leiden. Ook bij een burn-out is sprake van lichamelijke en psychische klachten waarvan je niet meer vanzelf herstelt. Het lichaam is zowel lichamelijk als geestelijk uitgeput.

In de behandeling zoeken we uit welke factoren van invloed zijn op de klachten. Vaak is sprake van een vicieuze cirkel waar u zelf niet meer uitkomt. In de behandeling leert u vaardigheden aan waardoor deze vicieuze cirkel kan worden doorbroken. Daarbij maken we gebruik van cognitief gedragstherapeutische technieken, EMDR en fysiotherapeutische technieken.

Lidmaatschappen en registraties

Lid van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie (VGCt), de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)

BIG-PT 09063410016 AGB-code persoonlijk: 94015362 AGB-code praktijk: 94062172 KvK: 6352980

Contracten met zorgverzekeraars

Voor 2024 heb ik contracten met de volgende zorgverzekeraars: ONVZ, VvAA, ONVZ Expats, Zorg & Zekerheid, DSW, inTwente, Stad Holland, Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, De Friesland. Ik neem geen nieuwe cliŽnten aan van CZ. IZZ, ASR, EUcare vanwege de extra administratieve lasten. Zij vragen medische informatie op voorafgaande aan de behandeling.

 

copyright Psychotherapiepraktijken Leiden

2016